Därför ska du peela huden regelbundet

Därför ska du peela huden

Vill du få fram lystern i huden så ska du peela huden med jämna mellanrum. Ordet peel betyder ju skala, flaga eller fjälla av och syftet är att få bort gamla döda hudceller från hudytan så att nya celler produceras. Man vill alltså stimulera huden att få fram nya celler fortare än vad den i vanliga fall gör av sig själv. I normala fall bildas nya celler mellan 28-35 dagar beroende på ålder och ju äldre vi är desto långsammare går den så kallade cellförnyelseprocessen. Hur ofta du ska peela beror på hudtyp/hudtillstånd, årstid och vilken sorts peeling du använder men 1-2 ggr / vecka brukar vara lagom. Lägg gärna en skön mask efter!

Olika typer av peeling

Man brukar snacka om två olika typer av peeling; mekanisk peeling som innehåller korn av olika slag som du masserar med fingertopparna över ansiktet. Beroende på vilka korn den innehåller slipar den olika hårt, runda korn är till exempel mildare. Syrapeeling; peeling med syror däremot verkar på huden genom att det uppstår en kemisk reaktion i syfte att få bort de döda hudcellerna. Det är inte alls så farligt som vissa tycker att det låter utan det handlar om att bindingarna mellan de döda hudcellerna löses upp och de gamla trötta hudcellerna trillar av för att låta nya, fräscha spelare ta plats. En extra mild form av syrapeeling är Enzympeelingen som oftast innehåller just enzymer från frukt. Enzympeeling passar extra bra för den som är känslig eller för den som gärna vill peela lite mer regelbundet.

Därför ska du peela huden om du har:

Torr hy – för att få bort  torra, fnasiga ytan, så att ditt serum/hudkräm kan tas upp och återfukta ordentligt.

Fet hy – för att luckra upp och öppna tilltäppta porer samt förebygga pormaskar och finnar.

Mogen hy – för att få bort det gråa och ta fram lystern. Linjer och rynkor syns också mindre.

Känslig hy – för att stärka upp huden. Var försiktig med korn peeling här, enzympeeling är bättre.

Frågor på det?

 

♥ Hudterapeuten tipsar: Grymma peelingpadsen som passar alla hudtyper ↓

Skyn iceland Nordic skin peel

♥ Hudterapeuten tipsar: DYI ansiktsmasken som polerar huden mjuk och len ↓

Balm Balm Hibiscus Face Mask

♥ Hudterapeuten tipsar: Enzympeelingen som mjukgör och vårdar torr hud ↓

BYBI Beauty PRIME TIME FACIAL POLISH

Tagged ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

SOFILOSOPHY.SE