Få en bättre hudhälsa – snygga, naturliga och ekologiska ansiktsoljor för alla hydtyper

Därför ska du boosta din hud med naturliga, ekologiska ansiktsoljor

Det finns stora fördelar att använda rena, naturliga oljor i ansiktet. Förutom att oljor kan återfukta mer på djupet så har många även läkande, rejuvinerande och renande egenskaper. Många oljor är även packade med antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Fria radikaler är små otäcka molekyler som bryter ner elastin och kollagen, de viktiga proteiner som håller din hud ung, frisk och slät, vilket i sin tur leder till en bittra sanningen att vi åldras snabbare än nödvändigt (hell to the no!!!). Tänk; UV-strålar från din dator (japp, du läste rätt) och solen, avgaser, luftkonditionering, stress osv. Sen är kosten såklart en viktigt spelare här men det får vi diskutera en annan gång.


Så, hur använder man bäst sin ansiktsolja?

Ett högaktuellt (-9 grader ute nu) tips är att komplettera din hudvårdsrutin med en ansiktsolja. Till skillnad mot de flesta ansiktskrämer, som består av olja utblandad med vatten, så är en ren olja vattenfri. För vad händer med vatten när det är minusgrader utomhus? Precis, det fryser – vilket gör att ansiktet blir nedkylt och torrt istället för mjukt, gossigt och återfuktat.

Man kan applicera sin olja direkt på huden innan sin dag- eller nattkräm, eller gör som jag brukar göra och blanda ett par droppar i din vanliga ansiktskräm. Man får helt enkelt testa sej fram lite men det jag avråder ifrån är att applicera oljan direkt på en snustorr hud. Man kan även skräddarsy genom att blanda olika oljor med olika egenskaper. Jag har en relativt känslig, kombinerad hud som i skrivande stund är fuktfattig men helt klart i bättre form än tidigare vintrar då jag ibland haft torra fläckar till och från samt varit betydligt mer “stramig”. Och röd om kinderna. Och näääj, inte på det där jag-har precis-tagit-en-uppfriskande-promenad-sättet utan snarare på ett jag-gillar-starksprit-lite för-mycket-sättet.


Och om man har oljig hud då?

Att använda en olja på en oljig hud kan förvärra problemen om du väljer fel olja, alltså en ansiktsolja som är för fet och som täpper till porerna – en s.k komedogen olja. Man brukar tala om en skala från 0-5 där 0 innebär att råvaran inte alls är komedogen och 5 innebär att den är väldigt komedogen och därmed är risken för att den täpper till porerna betydligt större. Nyponrosolja och hampfröolja är exempel på bra oljor som befinner sig långt ner på denna skalan och som jag rekommenderar för dej som har en fet eller blandad hudtyp. Känner du dej lite extra våghalsig så är Cacay oil, Kahai oljan, med sina höga halter av A-vitamin och linolsyra, ett hett tips och min nya nattfavorit.

Kontentan: Välj alltid en bra, anpassad ansiktsolja av hög kvalitet och använd den regelbundet för att stabilisera och reglera den egna talgproduktionen och på så vis få en bättre hudhälsa, färre finnar och mindre oljig hud. För dej med normal och torr hud finns det lite mer att välja på så det är bara att testa sej fram och se vad som funkar bäst för just din hud. Arganoljan är dock en klassiker som uppskattas av såväl torr hud som knastrigt hår medans Moringaoljan skyddar och förebygger för tidigt åldrande.


Vad har du för erfarenhet av ansiktsoljor? Något favorit? Grymt glow? Bregott? Your worst nigtmare? Dela gärna med er ♥

Här kan du läsa mer om våra vegetabiliska, kallpressade och ekologiska favoritoljor och serum.

Just nu får du 15 % rabatt på hela sortimentet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

SOFILOSOPHY.SE