The Brand: Skyn ICELAND – Hudvård för stressad hy

Skyn ICELAND erbjuder hudvårdslösningar som behandlar stressad hy.

På Skyn ICELAND inspireras man av naturen och Islands rena, oförstörda naturresurser med sitt mineralrika vatten, antioxidantrika bär, lugnande alger, mossar och immunboostande angelica. Med dessa kraftfulla, naturliga ingredienser skapar man produkter som lugnar, stabiliserar och stärker huden och på så vis återställer dess balans vilket resulterar i en bättre hudhälsa och ny lyster.

“Vårt engagemang för naturen finns i allt vi gör. Vi föredrar förpackningar som är lätta att återvinna och alla våra produkter är fria från parabener, petroleum, mineralolja och sulfater. Vi testar inte våra produkter på djur och vi är 100% veganfriendly. Våra användarvänliga produkter skämmer bort dina sinnen och ger en övergripande känsla av lugn och ny energi till dig och din hud”.

Hur stress kan påverka huden

Nästan alla av oss lider av stress ibland men få inser den inverkan som kronisk stress faktiskt har på vår hud. Själv blev jag högst medveten om det tidigare i år när min hud gick bananas unden en period när jag kände mej väldigt psykiskt stressad. Jag var mer röd i ansiktet än vanligt och fick massa stora blemmor, särkilt längs med käken, och vid kinderna men jag fick även en del utslag i pannan. Stress påverkar nämligen hormoner som kortisol, adrenalin och histamin och när dessa nivåer förblir höga löper huden ofta amok eftersom det orskar inflammationer i kroppen. Detta i sin tur är en av de främsta orsakerna till hudens åldrande och kan tyvärr även vara starten på den dominoeffekt som kan leda till oljig hud, akneutbrott, uttorkning och tidiga DNA-skador i huden.

Behind the brand

Skyn ICELAND grundade av Sarah Kugelman som jobbat många år med produktutveckling i skönhetsbranschen när kroppen till slut sa ifrån ordentligt då hon år 2003 blev ordentligt sjuk som ett resultat av kronisk stress, som hade försvagat hennes immunförsvar i en sådan utsträckning att hon landade på sjukhus och inte kunde röra sig. När hon hörde sin läkare säga, “Om du inte lär dig att hantera din stress, kommer du inte leva tills du fyller 40”, och det var givetvis en oerhört stor väckarklocka. Sarah insåg då att hon behövde göra en livsförändring och ta en aktiv roll i sin egen hälsa och välbefinnande.

Läs mer om Sarahs story HÄR och se Skyn’s fantastiska Behind-the-brand video här nedan för mer information och inspiration om ett utav mina favoritmärken just nu ♥

 

Du hittar naturligtvis Skyn ICELAND i vår webbshop ♥ #skyniceland #loveyourskyn #sofilosophy.se

Puss & kram,

Sofi

Tagged

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

SOFILOSOPHY.SE