Akneplåster – Så blir du av med dina finnar utan att klämma dem

Den senaste hudvårdstrenden från Korea: Akneplåster med antinflammatoriska egenskaper

Det är väl ingen som missat den kanske största hudvårdatrenden på länge; sheetmasken, eller arkmasken som den även kallas. En annan K-beautysnyhet som poppar upp överallt nu är så kallade akneplåster. I stället för att pilla och klämma dina finnar, sätt ett akneplåster ovanpå. I motsats till vanliga spotbehandlingar, till exempel geleer, så lämnar inte dessa din hud torr och flagig. De flesta är små, runda hydrokolloida bandage, vilket innebär att de absorberar vätska från finnen, säger Debra Jaliman, hudläkare och biträdande professor i dermatologi på Icahn School of Medicine på Mount Sinai i New York City. Du vet att de gör jobbet, eftersom du nästan kan se processen ske. Den klara patchen blir lite vit och expanderar. Efter ett par timmar (eller en natts sömn), avlägsna akneplåstret, och området där din finne satt är plattare och mindre rött. Dessa akneplåster har också den extra fördelen att dem hindrar dig från att pilla på dina finnar, säger Elizabeth Tanzi, grundare och CEO på Capital Laser & Skincare samt professor vid institutionen för dermatologi vid George Washington University Medical Center. (Personligen är jag extra tacksam för denna nyttan då det kan vara löjligt svårt att hålla händerna i styr ibland.) Detta är nämligen särskilt viktigt eftersom klämmande och smutsiga fingrar kan skapa inflammation och bromsa läkningsprocessen. Risken för att få tråkiga ärr och/eller en infektion ökar också.

Akneplåster från Skyn ICELAND, Blemish dots med Salicylic acid och Tea tree olja, hittar du HÄR.

Tagged , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

SOFILOSOPHY.SE